Utrecht Community (UCo) is een duurzame community met 1800m2 werk-, trainings en vergaderruimte in een duurzaam gerenoveerde monumentale treinloods. UCo biedt ruimte aan 150 ondernemers met verschillende disciplines. Zowel afzonderlijk als samen zetten ze hun expertise in voor een duurzamere wereld. Om het monumentale erfgoed te respecteren bij het ontwerp van het interieur, zocht ik naar een vormconcept dat niet zou concurreren met de historische architectuur, maar toch een krachtig gebaar is in de schaal van de industriële loods. De 3,5 en 5 meter hoge houten lamellenwanden omhullen de vergaderruimten, ze curven omhoog wanneer een doorgang nodig is en omlaag waar privacy de voorkeur heeft. De wanden openen zich voor een ​​grote trap, die ook dienst doet als tribune. Het hout brengt warmte in de industriële ruimte van staal, steen en beton. Een muur van schuine lamellen is altijd interessant omdat je er vanuit de ene hoek doorheen kunt kijken maar niet vanuit de andere. Als je langs zo’n muur loopt, lijkt het te bewegen; het lijkt te openen of te sluiten, zelfs wanneer  de lamellen statisch zijn. Om dit ontwerp een extra ‘twist’ te geven draait elke lamel letterlijk 90 graden van boven naar beneden waardoor elke lamel een dubbel gecurved oppervlak krijgt. Zo lijkt de wand onderaan gesloten en geleidelijk te openen naar boven, of andersom, waardoor die beleving van een dynamische, bewegende wand nog sterker wordt.